Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • ISO 9001 
  • Lid MetaalUnie & FME

Staartstuk voor motoren Land Rovers

In de periode tussen 2017 en 2022 ging PTB Machinefabriek een belangrijke samenwerking aan met een vooraanstaande opdrachtgever die zich toelegde op de transformatie van klassieke Land Rovers. Het doel was om deze iconische voertuigen opnieuw uit te vinden zonder afbreuk te doen aan hun intrinsieke kenmerken, en zo de meest opwindende en plezierige rijervaring in Land Rovers te bieden.

Staartstuk voor de motoren

Bij het herbouwen van de Landrovers demonteert het bedrijf onder andere de carrosserieën en delen van de motoren van de voertuigen. Een opmerkelijke bijdrage van PTB aan dit project was de ontwikkeling van een staartstuk voor de motoren van de Land Rovers. Dit staartstuk fungeerde als een voorschakelbak en onderging een grondig ontwikkelingsproces.

Prototype van aluminium

Het prototype van het staartstuk werd vervaardigd uit ruw aluminium, waarin de contouren van de nieuwe versnellingsbak met precisie werden gefreesd.

Vierassig CNC-bewerkingscentrum

De productie van het staartstuk vond plaats op het vierassige CNC-bewerkingscentrum van PTB, wat resulteerde in een efficiënt proces. Deze methode maakte het mogelijk om het product in één opspanning op verschillende plaatsen te bewerken, zonder het van de machine te hoeven halen. Hierdoor werden de nauwkeurigheid en de passingmaten gewaarborgd.

Talloze vervolgopdrachten

Het prototype van het staartstuk werd zo positief ontvangen dat het werd geïntegreerd in het reguliere productieproces, wat leidde tot talloze vervolgopdrachten van de tevreden opdrachtgever.

 

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wie gingen je voor: