Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • ISO 9001 
  • Lid MetaalUnie & FME

Hoogwaardige onderdelen voor optische microscopen

Het bedrijf HQ Graphene Systems, gevestigd in Groningen, specialiseert zich in de ontwikkeling van zowel handmatige als gemotoriseerde optische microscopen van topkwaliteit. Deze geavanceerde microscopen vinden hun weg naar de wereldwijd toonaangevende universiteiten, waaronder het gerenommeerde MIT in Massachusetts. Ze worden ingezet voor diverse toepassingen, zoals het onderzoeken van anorganische materialen en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar nanotechnologie. PTB Machinefabriek fungeert als een cruciale toeleverancier voor HQ Graphene.

Vervaardiging van precisieonderdelen

PTB Machinefabriek produceert ruim dertig verschillende fijnmechanische onderdelen die essentieel zijn bij de bouw van deze microscopen. Deze onderdelen, veelal vervaardigd uit aluminium of kunststof, worden door de vakmensen en moderne CNC machines van PTB met grote precisie gemaakt.

Ze voldoen aan strenge technische eisen en worden geïntegreerd in zowel handmatige als gemotoriseerde systemen.

Continu streven naar verbetering en innovatie

HQ Graphene bevindt zich in een groeifase en werkt samen met PTB Machinefabriek aan de verbetering van bestaande microscopen en de ontwikkeling van innovatieve prototypes. De effectieve samenwerking tussen PTB Machinefabriek en HQ Graphene wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen en een positieve werksfeer.

Regelmatig wordt het ontwerp van de onderdelen op advies van PTB gewijzigd. Dit om de onderdelen nauwkeuriger, kostenefficiënter en eenvoudiger monteerbaar te maken. Hierbij komt de fijnmechanische expertise van PTB goed van pas.

Op maat gemaakte microscopen

Hoewel de momenteel geproduceerde microscopen deels gestandaardiseerd zijn is het toekomstbeeld van HQ Graphene gericht op de creatie van volledig op maat gemaakte microscopen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige onderdelen. Voor advies en de CNC-productie van deze onderdelen is PTB de aangewezen partner.

 

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wie gingen je voor: