Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • ISO 9001 
  • Lid MetaalUnie & FME

Nieuwe Haas ST-20Y voor PTB

PTB Machinefabriek heeft het machinepark uitgebreid met een nieuw Haas ST-20Y CNC bewerkingscentrum. Deze uiterst moderne draaimachine is voorzien van een digitaal gestuurde C- en Y-as. Voor de leek; op deze Haas kunnen gelijktijdig draai- en freesbewerkingen worden uitgevoerd. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing van bewerkings- en cyclustijden. In de gereedschap houder, de zogenaamde  “turret”, kunnen aangedreven gereedschappen geïnstalleerd worden. De machine is via een draadloze Wi-Fi verbinding aangesloten op het netwerk van de fabriek en kan daarom op afstand geprogrammeerd en bediend worden. Dit alles verhoogt de productie efficiëntie van PTB machinefabriek aanzienlijk.   

nieuwe haas draaimachine

De Haas ST-20Y is voorzien van 4 virtuele assen en kan een verscheidenheid aan verspaningstechnieken toepassen. Naast de draaibewerking aan het werkstuk, kunnen de aangedreven gereedschappen tegelijkertijd freesbewerkingen uitvoeren, zoals het boren van gaten, het tappen van schroefdraad, het frezen van kamers of vlakken  en het aanbrengen van spiebanen . De operator kan de verschillende draai- en freesbewerkingen vooraf programmeren en de machine ze achtereenvolgens laten toepassen op het werkstuk. De combinatie van meerdere verspaningstechnieken in één machine, resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing bij de productie van complexe onderdelen. Als extra is de machine nog voorzien van een automatische invoer van het uitgangsmateriaal, de barfeeder, waardoor de machine na geprogrammeerd te zijn, bijna autonoom eindproducten kan fabriceren.

PTB Machinefabriek kan met de aanschaf van de Haas ST-20Y een nog betere dienstverlening bieden aan klanten die prototypes of kleine en middelgrote series met hoge nauwkeurigheid en tegen een concurrerende prijs willen laten produceren.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wie gingen je voor: