Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • ISO 9001 
  • Lid MetaalUnie & FME

PTB springt naar de toekomst met modern CNC-bewerkingscentrum

PTB Machinefabriek breidt het machinepark uit met een nieuw CNC-bewerkingscentrum. Hiermee kunnen werkstukken in één opspanning aan vijf vlakken worden bewerkt. Met het nieuwe bewerkingscentrum kunnen grotere producten worden gemaakt en kunnen materialen nog preciezer en efficiënter bewerkt worden. De levering van de nieuwe freesbank wordt in maart verwacht en past helemaal binnen het automatiseringsbeleid van PTB.

Grotere producten

De machinefabriek krijgt met de nieuwe Akira Seiki de mogelijkheid om nog grotere producten te maken. Producten met een afmeting van 1.630 x 850 x 815 mm kunnen met het nieuwe bewerkingscentrum in één keer worden bewerkt. Zo krijgt PTB Machinefabriek een aanzienlijk snellere en efficiëntere productie.

4 e en 5e as-combinatie

PTB schaft de nieuwe freesbank aan met een kantelbare draaitafel. Deze draaitafel heeft een 4de en 5de as-combinatie. Hiermee kunnen producten in minder opspanningen worden bewerkt dan voorheen. Dit bespaart veel insteltijd. Bovendien zorgt de nieuwe freesmachine samen met de vele extra’s voor een hogere nauwkeurigheidsgraad.

Samenwerking met een Cobot

De machine is uitgevoerd met een aantal opties die in de toekomst goed van pas kunnen komen. Zo beschikt de machine over een automatische deur en een draadloos, intuïtief meettastersysteem. Deze opties maken het onder andere mogelijk om de Akira te laten samenwerken met een Cobot.

Uitbreiding capaciteit

De forse uitbreiding van mogelijkheden betekent dat PTB de klant met de productie van gereedschappen en onderdelen voor de fijnmechanische industrie nog beter kan bedienen, zich verder kan onderscheiden, en haar concurrentiepositie aanzienlijk kan verbeteren.

PTB Machinefabriek

PTB Machinefabriek is al 125 jaar een allround machinebouwer in Groningen. In de machinefabriek wordt dagelijks gewerkt aan de productie van hoogwaardige en nauwkeurige machines en machinedelen voor industrieën in het hogere segment.

PTB Machinefabriek is samen met PTB Transportmiddelen en PTB Special Products onderdeel van de PTB Group. PTB Group verkoopt haar producten wereldwijd.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wie gingen je voor: